BergToysLogo
Inloggen

From where do you want to fly, jump or ride?

    België (NL)Belgique (FR)DanmarkDeutschlandFranceIrelandNederlandNorgeÖsterreichSverigeUnited KingdomUnited States

Other countries

BergToysLogo
Informatie overview

Menu

Rijdend speelgoed banner Go2

Welke loopauto moet ik kopen?

Alles over loopauto's

Welke loopauto moet ik kopen?

Een loopauto voor jongens en meisjes is hartstikke leuk kinderspeelgoed dat al geschikt is voor baby's vanaf 10 maanden tot 1 jaar. Naast dat het veel plezier biedt, draagt het ook bij aan de ontwikkeling van je kind op meerdere vlakken. Met zoveel keuze kan het lastig zijn om de perfecte loopauto te kiezen. Waar moet je nou op letten bij het kopen van een loopauto? Wij leggen het je uit.

Wat is een loopauto nou precies?

Een loopauto lijkt een beetje op een skelter, alleen is deze kleiner. Het grootste verschil met een skelter, is dat een loopauto vaak geen trappers heeft. Het is een klein voertuig zonder motor op 4 wielen. De 4 wielen zorgen voor stabiliteit en veiligheid. Bij sommige loopauto's kan je instappen omdat er deurtjes in zitten, maar vaak is dat niet het geval en kan je er zo op stappen. De beentjes zitten dan aan de zijkanten van de loopauto en de voetjes raken de vloer. Door loopbewegingen te maken kan je jezelf makkelijk voortbewegen op de loopauto. Bijna altijd zit er ook een stuur op de loopauto, dit kan een rond stuur zijn of een stuur met handvaten.

Ride on car

Waar moet je op letten bij het kopen van een loopauto? (hoogte, materiaal, duwstang, banden)

Loopauto's zijn er in verschillende vormen en maten. Het is dan ook belangrijk om goed te letten op bepaalde belangrijke aspecten van een loopauto, bijvoorbeeld stabiliteit. Een stabiele loopauto is essentieel vanwege de leeftijd van het kind, waarbij het evenwicht nog in ontwikkeling is. Loopauto's met 4 wielen zijn een stuk stabieler dan een loopauto met 3 wielen of driewielers. Verder is het belangrijk dat het product mee kan groeien met het kind. Zo moet de ergonomie goed blijven wanneer het kind groeit. Het kind moet de bewegingsruimte hebben rondom het product, zodat afzetten en lopen gemakkelijk kan zonder hinder te vinden van de loopauto. Ook qua comfort zijn er wat punten om op te letten, bijvoorbeeld de banden en handvatten. Luchtbanden raken soms lek en harde plastic banden zorgen voor behoorlijk wat herrie. Idealiter zitten er zachte schuimbanden op de loopauto, zodat je het product binnen en buiten kunt gebruiken. Ook is het fijn dat de handvatten wat zachter zijn, wat zorgt voor extra grip en comfort. Verder zijn kwalitatief goede materialen belangrijk die je, indien nodig, makkelijk schoon kunt maken. Optionele accessoires als een duwstang of veiligheidsvlaggetje zijn handige toevoegingen die het product nog completer maken. Hieronder nog even samenvattend de belangrijkste punten:

  • Stabiele loopauto met 4 wielen. Met 3 wielen is de kans namelijk groter om om te vallen.
  • Koop een loopauto die meegroeit met je kind.
  • Ergonomie moet goed blijven, waardoor het kind bewegingsruimte heeft en zich makkelijk kan afzetten en lopen.
  • Let op het materiaal van de banden: zachte schuimbanden zorgen ervoor dat je de loopauto binnen en buiten kan gebruiken.
  • Zachte handvatten die de grip en comfort verhogen.
  • Let erop of de loopauto is gemaakt van kwalitatief goede materialen.
  • Kijk eventueel of je de loopauto kan uitbreiden met accessoires. BERG biedt allerlei leuke accessoires aan voor je loopauto zoals duwstang, veiligheidsvlag en draagband.
Berg ride on car2

Uitbreiding tot trapauto/skelter (2 in 1)

Het mooie van de BERG loopauto (de BERG GO²) is dat dit een loopauto + trapauto in 1 is! Maar hoe werkt dat dan precies? De BERG GO² heeft standaard ingeklapte trappers in de loopauto ingebouwd die je zelf kan uitklappen als je de loopauto als skelter wil gebruiken. Is je kind al wat verder in de ontwikkeling en toe aan meer uitdaging, dan kan je de trappers uitklappen en voila, je hebt een skelter. Samen met het traploze zadel zorgen deze functies ervoor dat de loopauto met je kind meegroeit en langer te gebruiken is. Zo kan je er lang plezier van beleven!

Extension ride on car pedal kart

Loopauto met duwstang

Een duwstang op de loopauto kan erg handig zijn als je met de loopauto op pad wil en je kind te moe is om zelf nog met de loopauto te lopen. Je kan met een loopauto met duwstang makkelijk het werk overnemen door simpelweg de loopauto vooruit te duwen. BERG loopauto's zijn allemaal uit te breiden met een duwstang om het net even wat makkelijker te maken en je niet hoeft te bukken om de loopauto vooruit te duwen. Naast de duwstang is er ook een draagband, die kan je vastklikken aan de loopauto om deze vervolgens makkelijk mee te kunnen nemen. Vind je daarnaast extra veiligheid ook belangrijk? Dan kan je er ook nog voor kiezen om de loopauto uit te breiden met een veiligheidsvlag.

Berg ride on car handlebar

Design

Tegenwoordig vind je loopauto's in allerlei kleuren en designs, de één nog mooier dan de andere. Omdat de loopauto ook binnen gebruikt kan worden, kan het design worden meegenomen in de aanschaf van een loopauto. Bij de ontwikkeling van de loopauto, hebben we bij BERG ook veel aandacht besteed aan het design en heb je de keuze uit allerlei gave kleuren waarmee we ook nog eens een aantal design awards hebben gewonnen! Van de standaard kleuren blauw, mint en roze, tot gave retro kleuren. Zo is er altijd een kleur die bij je past.

Berg ride on car designs

Gerelateerde vragen

Ontdek alles op bergtoys.com