toggle
overlay

Waar moet je op letten bij het kopen van een trampoline?

Trampolines zijn enorm populair, je ziet ze overal! Zijn ze dan ook allemaal hetzelfde? Met zoveel keus is het lastig om de juiste trampoline te kiezen. Daarom zet BERG op een rijtje hoe je de beste keuze kunt maken in veiligheid, duurzaamheid en prijs. Lees hieronder de handige tips bij het kopen van je BERG trampoline.

Trampoline koopwijzer


1greyFrame: dé basis van een goede trampoline

Een goedkope trampoline heeft vaak een frame van goedkopere materialen. Is het frame aan zowel de binnen- als buitenzijde gegalvaniseerd? Dit betekent dat er een sterk roestwerende laag over het frame aangebracht is. Een belangrijke indicator voor een trampoline die lang mee gaat. Hoe groter de buisdiameter en de buiswanddikte, hoe beter de kwaliteit van het frame is en hoe langer je trampoline mee gaat. Elk frame van BERG is voorzien van meerdere sterke verbindingspinnen. Het voordeel hiervan is dat de verbindingspinnen alle losse onderdelen met elkaar verbindt. Daarnaast is het een voordeel dat de poten niet onder de trampoline vandaan vallen als de trampoline van A naar B wordt verplaatst.

2greyBeschermrand: biedt essentiële veiligheid

De beschermrand is de rand om de trampoline heen die over de veren heen ligt. Deze is vaak groen, maar wij hebben ook trampolines in het assortiment met een grijze of rode rand! Hoe dikker en breder de vulling of padding van de beschermrand, hoe beter deze je beschermt als je per ongeluk een verkeerde sprong maakt. De dikte van de beschermrand hangt samen met welke kwaliteitslijn je kiest (Favorit, Champion of Elite).

3greyVeren: precies goed afgesteld

De veren van BERG trampolines zijn speciaal ontworpen voor kinderen, maar zijn ook veilig voor volwassenen. Kinderen wegen vaak veel minder dan een volwassene, dus om te zorgen dat kinderen toch lekker kunnen springen zonder moe te worden is de TwinSpring gold veer een hele flexibele, soepele veer. Om te zorgen dat de veer veilig is voor volwassenen is het een hele sterke veer gemaakt met een dik draad.

Wil je meer weten over de TwinSpring Gold veren? Lees dan gauw verder op deze pagina!

4greySpringdoek: hoe vaker gestikt, hoe meer zekerheid

Aan het springdoek zijn driehoeksogen bevestigd voor de veren. Hoe vaker dit doorgestikt is, hoe veiliger en duurzamer het springdoek is. BERG stikt het springdoek altijd standaard 8 keer door voor extra zekerheid. We bieden verschillende springdoeken aan, met of zonder AirFlow. AirFlow zorgt ervoor dat je minder luchtweerstand ervaart en daardoor hoger kan springen!

Wil je meer weten over AirFlow? Lees dan gauw verder op deze pagina!

Daarnaast hebben wij ook een "Levels" springdoek. Voor dit springdoek heeft BERG een spel voor trampolines ontwikkeld in samenwerking met leraren uit het basisonderwijs. BERG Levels is een innovatief spel dat kinderen stimuleert om op een leuke manier te leren en te ontwikkelen. Lees meer.!

Trampoline springen draagt bij aan een gezonde levensstijl!

Wist jij dat trampoline springen echt heel erg gezond is? En niet alleen voor kinderen, maar voor het hele gezin. Als je nog twijfelt om een trampoline te kopen, lees dan snel verder. Na deze feitjes ben je om.