toggle
overlay

Trampoline ingraven

Hoe graaf ik een trampoline in?

Een ingegraven trampoline, beter bekend als een InGround of FlatGround trampoline staat geweldig in elke tuin. Doordat de trampoline zo laag of zelfs gelijk met de grond is valt het minder op. De in- of opstap is daarmee een stuk makkelijker en daardoor ook veiliger dan een trampoline met poten.

Om lekker te kunnen springen op een InGround of FlatGround moet er een gat onder de trampoline gegraven worden. Het gat geeft het springdoek de ruimte om uit te rekken en een luchtstroom te creëren waardoor de springer (ook wel flipper genoemd) gelanceerd wordt bij elke sprong. In onderstaande tutorials kan je precies zien hoe je het beste een gat kan graven voor jouw trampoline en wat je allemaal nodig hebt. Succes!

.

Stap 1

trampoline ingraven stap 2

Bepaal waar je de trampoline wilt hebben staan. Houd hierbij 2 meter afstand tot andere obstakels voor een veilige springervaring.

Markeer de plaats op de grond met het bijgeleverde meetlint. Houd hierbij de maten aan die in de bijgeleverde handleiding van de trampoline staan.

Stap 2

trampoline ingraven stap 2

Steek vervolgens binnen de cirkel met een schep of spade de randen naar binnen uit. Vanaf die rand kun je vervolgens het midden gedeelte eruit scheppen. Als je meteen de grond in een kruiwagen gooit om af te kunnen voeren hou je het gras mooi schoon.

Stap 3

trampoline ingraven stap 3

Graaf het gat helemaal uit in een komvorm én op de aangegeven diepte uit de handleiding. Het kost even tijd, maar denk daarbij dat het niet lang meer duurt voor je superfijn kan springen. Het is zo de moeite waard!

Stap 4

trampoline ingraven stap 4

Zo, dat ziet er strak uit zeg! Goed gedaan. Nu kun je de trampoline over het gat plaatsen.

Volg de laatste stappen van de handleiding en je bent klaar om te springen.

Stap 5

trampoline ingraven stap 5

De trampoline is klaar voor gebruik. Nodig iedereen in de buurt uit voor jouw debut op je nieuwe BERG trampoline en maak er een feestje van. The Sky is Yours!

Afmetingen van de kuil voor de BERG InGround Trampoline:

 Afmetingen kuil voor het ingraven van de trampoline

 

BERG InGround Eazyfit / Ultim Champion:

Trampoline ingraven

Kuil afmetingen

InGround trampoline

Kuil afmetingen InGround trampoline

FlatGround trampoline

Kuil afmetingen FlatGround trampoline

.

Video instructies

InGround trampoline
FlatGround trampoline

Veelgestelde vragen

Je kan een BERG InGround Trampoline zelf ingraven. Hiervoor kun je de handleiding volgen die bijgeleverd is bij de trampoline. Mocht je liever zelf geen graafwerk willen verrichten, dan kun je een hoveniersbedrijf vragen om de graafwerkzaamheden met een kleine graafmachine te verrichten. Sommigen van onze dealers bieden ook de mogelijkheid aan dat zij de trampoline in je tuin plaatsen. Je kunt bij de dealer waar je het product koopt altijd even navragen of zij deze dienst ook bieden.

De BERG InGround trampolines zijn speciaal ontworpen om ingegraven te worden. Hierbij is rekening gehouden dat het lucht tijdens het springen goed weg kan, maar ook dat de trampoline stevig op de grond staat door korte poten. Daarnaast zijn de poten voorzien van zinkbehandeling zodat ze lang bestand zijn tegen elke weeromstandigheid.

Als er geen sprake is van zeer overmatige regen zal het water gewoon langzaam weglopen in de grond en zal je daar geen last van ondervinden. Mocht het type grond ervoor zorgen dat water lastig afgevoerd wordt en er vaak te veel water blijft staan dan is het verstandig voor een alternatieve afwatering te zorgen door bijvoorbeeld een buizenstelsel aan te leggen. Een kundig hovenier heeft daar goede oplossingen voor.

Speciaal voor jou heeft BERG daar een filmpje voor gemaakt. Bekijk het filmpje op deze pagina om te zien hoe je stap voor stap een FlatGround trampoline kunt ingraven.

Bekijk het filmpje

Dat is absoluut mogelijk en scheelt je tijd en moeite. Vaak is een kleine graafmachine afdoende en maakt nagenoeg elke tuin bereikbaar. Het afvoeren van de grond is dan ook vaak geregeld. Zo sla je twee vliegen in een klap. Er zijn een paar dealers van BERG producten die deze service erbij leveren. Wellicht is het een idee om even een dealer bij je in de buurt op te zoeken om na te vragen.

Zoek een dealer in de buurt

Om te voorkomen dat er onkruid groeit onder je trampoline, kan een worteldoek worden neergelegd in de kuil. Dit doek laat het regenwater wel door maar houdt licht en wortelgroei tegen. Hierdoor is de kans op onkruid veel kleiner. Bij bouwmarkten, tuincentra of online zijn worteldoeken verkrijgbaar. Worteldoeken zijn verkrijgbaar in het zwart en in het wit. De zwarte variant is het meest geschikt om het onkruid tegen te gaan. Bij de aanschaf geldt, hoe zwaarder het doek, hoe beter het de groei tegenhoudt. Na de aanschaf kan je het worteldoek op maat knippen. Als je meerdere doeken in één kuil neerlegt is het verstandig om ze minimaal 10 centimeter te laten overlappen. Eenmaal op de plek dan kan het doek worden vastgelegd door er wat grond of stenen op te leggen.
De BERG InGround Trampoline is grotendeels weggewerkt in je tuin. Maar het frame wordt boven de grond geplaatst. Dit zorgt ervoor dat je niet een hele diepe kuil hoeft te graven. Deze trampoline is met- en zonder een Safety Net verkrijgbaar. De BERG FlatGround Trampoline is compleet geïntegreerd met je tuin. Deze trampoline kan je namelijk zo ingraven dat hij helemaal weggewerkt is en je geen frame meer ziet. Dat maakt het springen zo veilig dat je geen Safety Net nodig hebt.