Hoe testen we de trampolines?

BERG heeft als doel om haar trampolines zo veilig en duurzaam mogelijk te maken. 
Daarom testen we elke trampoline uitvoerig. Wil jij ook weten hoe wij onze trampolines testen? Lees dan gauw verder.

Afbeelding
Afbeelding

Veiligheids- en kwaliteitseisen

Elke BERG trampoline krijgt een aanzienlijk gewicht te verduren in de veiligheids- en kwaliteitstest. Dit testgewicht is een stilstaand gewicht die voor langere tijd op de trampoline geplaatst wordt. Je vindt dan ook bij elke trampoline op Bergtoys.com wat het testgewicht is. Het geadviseerde gebruikersgewicht ligt echter wat lager dan het testgewicht. Dit komt omdat de gebruiker springt en op een net wat andere manier druk uitoefent op de trampoline.

BERG wil voorkomen dat een zwaarder persoon tijdens het trampolinespringen bijna de grond raakt. Daarom geven we aan de hand van het testgewicht ook het geadviseerde gebruikersgewicht mee. 
Afbeelding

Stabiliteitstest

We voeren ook een stabiliteitstest uit om te bekijken of de BERG trampolines goed blijven staan bij het gebruik ervan. En om er zeker van te zijn dat het safety net van de trampolines van goede kwaliteit zijn, hangen we gewichten aan de hoepel van het safety net.

Afbeelding

Gebruiktesten

Voordat een trampoline daadwerkelijk geproduceerd wordt in de fabriek, test een panel van kinderen en volwassenen uitgebreid het prototype van de trampoline. Ze maken de hoogste trampolinesprongen en halen de leukste trucs uit. Zo bekijken we of de trampoline voldoet aan alle veiligheidseisen. 

Afbeelding

Materiaal-testen

BERG voert meerdere materiaaltesten uit op haar trampolines. Zo zijn er chemische materiaaltesten en wordt de sterkte van alle gebruikte materialen uitvoerig getest. Hieronder lichten we een paar van onze testen eruit.

Afbeelding

UV test: de trampoline mag niet verkleuren

Trampolines staan vrijwel altijd buiten en krijgen daarom aardig wat zonlicht over zich heen. Dan mag het springdoek en de groene of rode beschermrand natuurlijk niet verkleuren door die UV straling. Alle springdoeken en beschermranden worden dan ook aan de speciale UV-test onderworpen.
Bij deze test worden de verschillende materialen voor een lange tijd blootgesteld aan UV-straling. Pas als het materiaal niet verkleurd, is de test geslaagd.

  1. 1. Voorbeeld van een UV-test die geslaagd is. Het materiaal voor het safety net is niet verkleurd!
  2. 2. Voorbeeld van een UV-test die niet geslaagd is. Het materiaal voor het safety net is te veel verkleurd.


Afbeelding

Innovatie en onderzoek naar veren

De optimale balans tussen soepelheid en kracht van de veren wordt onderzocht in speciale BERG verenstudies. Alle BERG veren zijn elastisch, soepel en met een dikke roestwerende zinklaag afgewerkt. Zo houd je het springen op de trampoline extra lang vol.