De winter komt er weer aan en dat betekent kou, regen en vorst. In de winterperiode is het dan ook belangrijk dat de trampoline wordt beschermd tegen deze kou. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw trampoline klaar is voor de winter die in opkomst is? Wij zullen je een aantal tips geven!

De eerste stap is het schoonmaken van de trampoline. Om te beginnen veeg je eerst het grootste vuil van de trampoline met stoffer en blik. Vervolgens maak je de trampoline schoon met koud water en een schoonmaakdoek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, hiermee kan het materiaal beschadigd worden! Na dit gedaan te hebben kan de trampoline meteen droog gemaakt worden, zo weet je zeker dat er geen vocht achterblijft. Door het schoonmaken van de trampoline zorg je ervoor dat de levensduur van de trampoline wordt bevorderd.

Naast het schoonmaken van de trampoline is het goed om de trampoline te beschermen met een afdekhoes. Dit beschermt de trampoline tegen regen, bladeren en andere vuil. De hoes van de trampoline valt over de beschermrand, veren en springdoek heen. Hierdoor wordt niet alleen het springdoek beschermd, maar ook andere onderdelen. De BERG afdekhoezen zijn in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar.

Het is ook mogelijk om jouw trampoline vast te zetten tijdens heftige weersomstandigheden. Dit kan door gebruik te maken van een ankerset. Dit geeft meer houvast tijdens een storm. Houdt er rekening mee dat ook een verankeringsset soms niet bestand is tegen hevige windstoten, het is afhankelijk waar de trampoline staat. Staat hij in een open gebied dan vangt de springmat heel veel wind en kan de verankeringsset volledig losgerukt worden. De kan hierop is echter klein. Tevens is de ondergrond waar de pin in gedraaid wordt van belang voor de houvast. Zandgrond is minder stevig dan bijvoorbeeld kleigrond.

Mocht je de ruimte hebben om de trampoline op te bergen, is het een optie om de trampoline uit elkaar te halen en deze binnen te zetten tijdens de wintermaanden. Dit kan bijvoorbeeld in een garage of schuur. Door de trampoline op te bergen weet je zeker dat de trampoline geen schade ondervindt van de weersomstandigheden.

Bekijk ook onze onderhoudspagina voor trampolines voor meer informatie.