Wisten jullie dat BERG in 1985 is begonnen met het maken van skelters? Later zijn we pas begonnen met het ontwikkelen, produceren, verkopen en innoveren van trampolines. Zelfs voordat wij in 2002 begonnen met het verkopen trampolines, was het al een grote uitvinding in en buiten Nederland. Maar hoe is de eerste trampoline dan gemaakt?

De geschiedenis van de trampoline gaat terug naar het moment van een circusact. George Nissen ging in 1930 naar het circus, waar hij vol verbazing keek naar trapeze artiesten die vielen in een net met vering. Het leek hem een goed idee als deze artiesten nog hoger konden springen als ze zich lieten vallen. Dit zou de act natuurlijk nog spectaculairder maken. Dus zo ging George Nissen aan de slag met zijn eigen uitvinding…

De eerste ‘trampoline’ werd uitgevonden door hem in 1934. Deze trampoline bestond uit een doek dat was bevestigd aan een stalen frame. Er werd nog wat vering ingebracht en het werd geregistreerd als ‘Trampoline’. Het bleek al snel populair te zijn in Amerika, waardoor de trampoline nog verder werd uitgebreid en er werd nagedacht over veiliger en beter springplezier.

De trampoline werd meer en meer gebruikt, ook op professioneel niveau. De eerste wereldkampioenschappen trampoline springen waren in het jaar 1964 in Londen. Vanaf het jaar 2000 is trampoline springen ook officieel een Olympische sport geworden.

Zo zie je maar hoe één creatief idee tot zo’n grote uitvinding kan leiden. Van een doek gemonteerd aan een frame, naar een Olympische sport.