Verschillen in de skelterframes van LRO's

BERG is altijd op zoek om buiten spelen zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Wat past daar beter bij dan skelters voor jong en oud? De grotere skelters van BERG (voor kinderen van 5 jaar en ouder), zijn verkrijgbaar met vier verschillende frames, waar je zelf een keuze uit kan maken. Er is voor ieder wat wils, dus het ligt er echt aan waar je precies op zoek naar bent! In deze blogpost leggen wij je de verschillen uit tussen de vier frames en in welke omstandigheden elk frame zijn eigen kwaliteiten en unieke specificaties heeft. Zo kun jij altijd een goede keuze maken!


BFR Frame

Alle grote BERG Skelters beschikken over een BFR-systeem. BFR staat voor: Brake (remmen), Freewheel (vrijloop), Reverse (achteruit rijden). Door het systeem kun je met de pedalen remmen, maar je kan ook direct na stilstand achteruit rijden. In de tussentijd zorgt de vrijloop ervoor dat de trappers stilstaan wanneer de wielen nog blijven draaien. Deze combinatie van technieken zorgt er dus voor dat je altijd veilig op je skelter kan rondrijden.


BFR-3 Frame

Naast het BFR Frame, biedt BERG ook een BFR-3 Frame aan. De afkorting voor BFR is hierbij hetzelfde, alleen heb je nu een leuk extraatje: drie versnellingen! Drie versnellingen op je skelter zorgen voor optimaal comfort en dat je nog sneller op je bestemming aankomt. De drie versnellingen zijn voornamelijk handig wanneer je bijvoorbeeld een heuvel gemakkelijk op wil rijden. Simpelweg, met een BFR-3 Frame heb je een extra kans om de race te winnen!


XXL Frame

Wie zegt dat skelteren alleen voor kinderen is? Dankzij het BERG XXL-Frame, wordt skelteren voor langere mensen nog leuker! Het BFR Frame en XXL-Frame hebben veel van elkaar weg. Ze beschikken beiden over het BFR-systeem. Het grote verschil is dat de stoel van het XXL-Frame verstelbaar is in acht verschillende posities, in plaats van zes. Dit zorgt ervoor dat ook langere mensen makkelijk kunnen skelteren. Daarnaast is het frame extra verstevigd, waardoor het nog sterker is dan het XL-Frame op de BFR skelters.


E-BFR Frame

Het E-BFR Frame is het nieuwste frame van BERG voor 6 jaar en ouder. Alle skelters met dit frame zijn E-Skelters, wat betekent dat ze elektrische trapondersteuning hebben tot wel 16 kilometer per uur! Het E-BFR Frame kan op allerlei verschillende thema skelters worden gezet van BERG, zodat er voor ieder wat wils is. 

Wanneer je een skelter hebt met een E-BFR Frame, zit daar het BFR-Frame en XXL-Frame automatisch bij in. Het E-BFR Frame heeft namelijk ook dat je met de pedalen kan remmen, maar ook direct achteruit kan rijden nadat je tot stilstand bent gekomen. Daarnaast kan de stoel in acht verschillende posities worden gezet, zodat je jarenlang speelplezier hebt voor zowel jong als oud.

Welk frame past het beste bij jou? Bekijk al onze skelters hier