BFR, BFR-3, E-BFR en XXL-BFR

Elke grote BERG gocart is standaard uitgerust met een BFR - of een BFR-3 systeem. Maar wat is dat nu eigenlijk en wat is het verschil tussen deze twee systemen?


De afkorting BFR staat voor: Brake (Rem), Freewheel (vrijloop) en Reverse (achteruit-rijden).
 
De BERG Gocarts met een BFR, BFR-3 of E-BFR systeem hebben de volgende voordelen:
  • Elke gocart heeft een vrijloop waardoor je de trappers stil kunt houden terwijl de wielen draaien.
  • Op elke gocart zit ook een terugtraprem.
  • Elke gocart kan na stilstanddirect achteruit rijden.
Het verschil met een BFR en BFR-3 systeem is dat een skelter met een BFR-3 aandrijving maar liefst 3 versnellingen heeft! Dit maakt het gemakkelijker om een heuvel op te rijden of om sneller op te trekken.
 

Skelters met trapondersteuning (E-BFR)

 
Sinds kort biedt BERG ook skelters met trapondersteuning aan. Nu kan je urenlang de wereld ontdekken. Hoe harder jij trapt, hoe meer ondersteuning de E-Motor geeft.

De E-Gocart heeft een 250W E-Motor die trapondersteuning biedt. Er zijn 4 verschillende levels van ondersteuning: ECO, TOUR, SPORT en TURBO.

Je kan minimaal 2 uur lang rondrijden op deze gocarts, zonder de batterij op te hoeven laden. Op de E-Gocart kunnen snelheden van 16 km p/u worden gehaald. Snel optrekken of een heuveltje op rijden wordt hiermee lekker makkelijk! Kinderen vanaf 6 jaar kunnen jarenlang genieten van deze gocart! Een ander voordeel van de E-BFR gocarts is dat deze allemaal zijn gebouwd op het XXL-Frame waardoor meerdere stoelposities mogelijk zijn, hierdoor hebben volwassene en kind er langer plezier van.

 

XXL-BFR

Dit frame is speciaal ontwikkeld zodat niet alleen jong en oud maar ook langere mensen kunnen skelteren. Deze nieuwe skelter heeft maar liefst 8 stoelposities en is 10 cm langer. Hierdoor kan jong en oud, klein en groot op deze skelter. Tevens hebben we het frame extra verstevigd waardoor deze nog robuuster is geworden. Natuurlijk is ook dit frame uitgerust met luchtbanden, BFR en schommel-as. 

Opties per type gocart

Opties